Piwik versie 2.14.0

Piwik is een statistiekenpakket vergelijkbaar met Google Analytics. Met Piwik kunt u zien wat er op uw website gebeurd. Piwik onderscheid zich door meer gericht te zijn op de privacy van uw bezoekers en de vrijheid om op uw eigen server te draaien zodat alleen u toegang heeft tot uw gegeven. Een ander voordeel is dat Piwik volledig aan uw wensen kan worden aangepast omdat het opensource is.

Gisteren is er een nieuwe versie van Piwik verschenen. Hierin zijn een aantal belangrijke verbeteringen toegevoegd en beveiligingsrisico's verholpen. Bij AlterWeb gebruiken we Piwik nu al enkele jaren naar volle tevredenheid. Wij hebben ons systeem dan ook direct geüpdate.

Piwik

Veranderingen

We belichten hieronder de belangrijkste veranderingen. Voor een volledig overzicht van de meer dan 130 aanpassingen in Piwik 2.14.0 kijkt u op de site van Piwik.

Referral spam

In een eerder artikel hebben we het uitgebreid gehad over referral spam. In deze update word de ingebouwde filter verder onder handen genomen. De lijst met spammers word nu automatisch bijgewerkt waardoor u niet meer hoeft te wachten op een update van Piwik voor u van deze vervelende spam af bent.

Betere tijdsregistratie

Piwik houd bij hoeveel tijd uw bezoekers op uw website doorbrengen. In deze update wordt deze functionaliteit verbeterd waardoor u veel beter inzicht krijgt in de daadwerkelijke tijd die er besteed word op uw site.

Beveiligingsrisico's

Bij deze update zijn ook een aantal beveiligingsproblemen opgelost. Het Piwik team heeft deze update dan ook met de status "zeer belangrijk" vrijgegeven. Het is dus van groot belang dat u uw Piwik installatie update. Mocht u hier hulp bij nodig hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op.