Gevonden worden met Google

Een website hebben is 1, maar zonder gevonden te worden door uw doelgroep worden uw doelstellingen niet gehaald. Met afstand de meest gebruikte manier om u te vinden is het zoeken met Google.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO wat staat voor search engine optimization genoemd) is het optimaliseren van de technische werking van uw website, de teksten op uw site en wat de rest van de onlinewereld over u te zeggen heeft. Zodat uw positie in de zoekmachines verbeterd.

Om goed gevonden te worden met Google zijn er een aantal dingen van belang:

  • Uw website moet technisch in orde zijn
  • Hij moet snel laden
  • De teksten moeten goed geschreven zijn
  • Er moet naar u gelinkt worden vanaf andere websites
  • Uw aanwezigheid op sociale netwerken zoals Facebook
  • Het eventueel gebruikte CMS moet goed gebruikt worden

Als u uw website volledig laat verzorgen door AlterWeb dan zijn deze punten in ieder geval dik in orde. Heeft u uw website ergens anders laten maken dan kunnen wij voor u uitzoeken of dit in orde is en eventueel aanpassingen maken zodat dit wel goed is.

Bij het schrijven van teksten, het zorgen dat er websites zijn die naar u linken en het correct gebruiken van het CMS kunnen we u helpen. Zowel met advies en training als door het (gedeeltelijk) van u over te nemen.

Wat kost het?

Dit is een lastige vraag. Het hangt er erg vanaf wat uw doel is en wat uw concurrentie doet. Hoe beter uw concurrentie het voor elkaar heeft hoe meer moeite u moet doen. Ook is het natuurlijk afhankelijk van uw startpunt (hoe is het gesteld met uw website?). Tot slot blijft het altijd een overweging van kosten en baten. Wilt u weten wat wij u zouden aanraden en wat dat zou kosten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Andere zoekmachines zoals Bing, Yahoo, Lycos, DuckDuckGo en Ask

Google heeft in Nederland een marktaandeel van +/- 94%. De eerst volgende zoekmachine (Bing) heeft een marktaandeel van +/- 3,5% en de daaropvolgende (Yahoo!) slechts +/- 1%. Dat maakt het niet echt interessant om ons specifiek op andere zoekmachines dan Google te richten. Gelukkig is het zo dat als uw website geoptimaliseerd is voor Google, deze ook goed gevonden wordt door de overige zoekmachines.

Offerte aanvragen of nog vragen

U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.