Nog even veilig verder met uw huidige webshop

De support voor Magento 1 is gestopt per eind juni 2020. Dit betekend dat er geen beveiligingsupdates meer uitkomen voor Magento 1. Zonder deze beveiligingsupdates kunt u niet meer op een veilige manier uw klanten bedienen.

Adobe, het bedrijf achter Magento, wil u graag over hebben naar Magento 2. Magento 2 is een compleet nieuw systeem wat betekend dat u een compleet nieuwe webshop moet laten bouwen en eventueel maatwerk opnieuw moet laten ontwikkelen. Dit is zeker een optie maar er zijn meer manieren om veilig verder te gaan. Een van deze opties is OpenMage. Dit is een relatief eenvoudige overstap zodat u met beperkte middelen op een verantwoorde manier verder kunt.

Logo OpenMage

Wat is OpenMage?

OpenMage is een door de community onderhouden webshop systeem op basis van Magento 1. Dit betekend dat de ontwikkeling doorgaat waar Adobe er mee stopt. Dit zijn zowel nieuwe functionaliteiten, het verhelpen van bugs en het oplossen van gevonden beveiligingsproblemen. Omdat het beginpunt van OpenMage ligt bij het eindpunt van Magento 1.9.4.5 valt er redelijk makkelijk over te stappen (een beetje zoals elke update binnen Magento 1 ging voorheen).

OpenMage Login

Ontwikkeling

Sinds het einde van de support van Magento 1 zijn er al een aantal versies van OpenMage gereleased. Hierin zijn tal van beveiligingsproblemen opgelost, bugs gefixed, verbeteringen aangebracht, support voor nieuwe PHP versies toegevoegd, nieuwe functionaliteiten toegevoegd en is het wat achterhaalde uiterlijk van het admin panel vernieuwd.

Er werken inmiddels meer dan 100 developers mee aan de ontwikkeling van OpenMage. De doelstelling is om nog voor minimaal 5 jaar support te blijven bieden op uw oude Magento 1 code. Of u zolang gebruik wilt maken van OpenMage of het als overbrugging ziet tot u over gaat naar een ander webshopsysteem is geheel aan u.

We hebben inmiddels al veel webshops over gezet naar OpenMage en zijn hierbij weinig tot geen problemen tegen gekomen. Wilt u dat ook? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

OpenMage beheerdersinterface