Wat is OpenMage?

OpenMage is een door de community onderhouden versie van Magento 1. Dit betekend dat de ontwikkeling doorgaat waar Adobe er mee stopt. Dit zijn zowel nieuwe functionaliteiten, het verhelpen van bugs en het oplossen van gevonden beveiligingsproblemen. Omdat het beginpunt van OpenMage ligt bij het eindpunt van Magento 1.9.4.5 valt er redelijk makkelijk over te stappen (een beetje zoals elke update binnen Magento 1 ging voorheen).

Waarom OpenMage?

De support voor Magento 1 stopt per eind juni 2020. Dit betekend dat er geen beveiligingsupdates meer uitkomen voor Magento 1. Zonder deze beveiligingsupdates kunt u niet meer op een veilige manier uw klanten bedienen.

Adobe, het bedrijf achter Magento, wil u graag over hebben naar Magento 2. Dit is zeker geen slecht idee maar het is ook niet een kleine update. Het komt er in principe op neer dat u een compleet nieuwe webshop moet laten maken en uw oude maatwerk ook niet zo over genomen kan worden. Om er voor te zorgen dat u nog even veilig van uw oude webshop gebruik kunt blijven maken bieden we u de mogelijkheid om over te stappen naar Openmage. Dit is een relatief eenvoudige overstap zodat u met beperkte middelen op een verantwoorde manier verder kunt.

We hebben inmiddels al veel webshops over gezet naar OpenMage en zijn hierbij weinig tot geen problemen tegen gekomen. De meeste webshops hebben we dan ook binnen 4 uur gemigreerd. Wilt u dat ook? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!