Wat is Shopware?

Shopware is een e-commerce software pakket. Hiermee worden webshops opgezet en heeft u de mogelijkheid makkelijk uw webshop te beheren. In feite heeft u een complete webshop op het moment dat Shopware is geïnstalleerd. Dit is dan wel een heel standaard webwinkel waar nog de nodige aanpassingen aan moeten worden gedaan om hem voor uw bedrijf optimaal te laten werken. Maar de basis ligt er zonder dat hier veel tijd en geld in gestoken hoeft te worden.

Logo Shopware Shopware 6

Waarom Shopware 6?

Shopware is het nummer één e-commerce systeem in Duitsland en ook buiten Duitsland krijgen ze een steeds groter marktaandeel. Dat is niet gek want het is een goed doordacht systeem dat veel functionaliteiten heeft.

Wij ontwikkelen webshops met de meest recente versie van Shopware. Dat is op dit moment Shopware 6. Deze applicatie is volledig vernieuwd ten opzichte van zijn voorganger. Dit merkt u in de sterk verbeterde gebruikerservaring. Daarnaast is het gebouwd op moderne technieken waardoor het systeem helemaal klaar is voor de toekomst.

Handige beheerdersinterface

In de overzichtelijke beheerdersinterface kunt u uw orders op een efficiënte manier verwerken, uw producten beheren, uw content eenvoudig zelf aanpassen, uw klanten beheren, kortingen aanmaken of aanpassen en nog veel meer.

Hoewel de meeste handelingen zich zelf wijzen heeft Shopware er werk van gemaakt om alle functionaliteiten van de beheerdersinterface goed te documenteren. Maar ook wij staan u uiteraard graag bij met hulp of advies.

Wilt u eens ervaren hoe het werkt in Shopware? Neem dan contact met ons op! Wij zetten dan graag een demo shop voor u op.

Shopware beheerdersinterface producten overzicht

Uw webwinkel is van u (opensource)

U zit niet aan Shopware, ons of één van onze partners vast. Hoewel wij er van overtuigd zijn dat Shopware nu en in de toekomst het systeem is om te hebben, is het fijn om te weten dat als u wil u altijd de overstap kunt maken naar een ander systeem.

Ook gaan we er vanuit dat we u naar volle tevredenheid kunnen helpen. U en wij kunnen helaas niet in de toekomst kijken. Misschien groeit u wel zo hard dat u over een paar jaar iemand in dienst heeft die fulltime bezig is met ontwikkelingen aan uw website. Dat is geen probleem want wat wij maken is van u! U kunt dus altijd iemand anders aan uw webshop laten werken.

Vrijheid

Goede ondersteuning en veel plugins

Doordat Shopware steeds meer gebruikt word bieden ook steeds meer partijen ondersteuning voor Shopware aan. Denk hierbij aan boekhoudprogramma's, betaalproviders, nieuwsbrief systemen, ontwikkelaars en vormgevers. De meeste functionaliteit hoeft zelfs niet eens voor u specifiek ontwikkeld te worden aangezien er meer dan 1500 betaalde en onbetaalde uitbreidingen te vinden zijn voor Shopware.

Plugins

Voordelig uw webshop laten bouwen

Shopware is een flexibel systeem waar we bijna alles mee kunnen bereiken maar is tegelijkertijd relatief eenvoudig om voor te ontwikkelen. In vergelijking met bijvoorbeeld Magento 2 kunnen we daarom een scherpere prijs neerzetten. Dit geld niet alleen voor de initiele bouw maar ook voor het onderhoud.

U betaalt daarnaast voor de standaard versie geen terugkerende licentiekosten. Nog niet zo heel lang geleden betaalde u voor de standaard functionaliteit die Shopware biedt tienduizenden euro's en moest u jaarlijks nog eens duizenden euro's betalen (licentiekosten) om dit te mogen blijven gebruiken.

De mogelijkheden wat betreft webshops zijn eindeloos en we kennen uw wensen natuurlijk nog niet. Maar om u toch een idee te geven, we kunnen al een goede Shopware webshop leveren vanaf zo'n € 2750.

Wilt u weten wat uw ideeën zouden kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Prijskaartje

Als alternatief voor Magento 2

Na het eindigen van de ondersteuning van Magento 1 zijn veel shopeigenaren gaan rond kijken naar andere systemen dan Magento omdat de overgang naar Magento 2 minimaal net zo groot is als de overgang naar een ander systeem. Ook voor ons was dit een moment om eens verder te kijken naar het nieuwe landschap dat is ontstaan sinds het begin van Magento.

Laten we voorop stellen dat Magento 2 een uitstekend systeem is. We ontwikkelen dan ook nog steeds webshops met dat systeem. Het bleek echter wel dat dit pakket niet voor al onze klanten het meest geschikt was. Dit komt doordat het systeem complexer is geworden en de ontwikkeltijd daarmee is toegenomen, wat uiteraard zijn weerslag heeft op de prijs die we moeten rekenen. Voor de kleine tot middelgrote webshops is deze investering vaak te groot en worden daarbij de extra mogelijkheden die Magento 2 bied niet gebruikt.

Omdat ze ook bij Shopware snel zagen dat veel Magento 1 gebruikers twijfelen om de overstap naar andere systemen te maken hebben ze allemaal tools gemaakt om de overgang zo soepel mogelijk te maken. Het migreren van uw Magento 1 data Shopware is dan ook minstens net zo eenvoudig als dat u zou overstappen naar Magento 2.

Twijfelt u welk systeem het beste bij u past? Neem dan contact met ons op! We kijken graag met u mee naar wat er het beste past bij uw situatie.

Magento alternatief