Magento 1 is dood, lang leve Magento 2! Of toch niet?

Magento 1 is het meest gebruikte webshop systeem ter wereld. Tienduizenden webshops ter wereld draaien nu nog steeds op deze Magento versie ondanks dat de support vanuit Adobe in juni 2020 verliep. Wat is de reden dat niet elke webshop de update naar Magento 2 geïnstallerd heeft?

Was het maar zo eenvoudig als even een update installeren. Helaas is het dat niet. Magento 2 heeft zijn opbouw zo vernieuwd dat we eigenlijk over een copleet ander systeem kunnen spreken. Dat is van de ene kant goed nieuws. De opzet van Magento 1 was zo langzamerhand namelijk wel wat verouderd en de vernieuwingen zijn dus erg welkom. Van de andere kan is het overgaan naar Magento 2 eigenlijk gewoon een compleet nieuwe webshop laten bouwen.

Een goed moment dus om uw mogelijkheden eens goed onder de loep te nemen.

Logo Magento

Toch nog even door met uw huidige webshop

De eerste mogelijkheid die u heeft is (tijdelijk) door te gaan met huidige webshop. Hierin is het echter niet verstandig om uw kop in het zand te steken en niets te doen. Zoals gezegd krijgt Magento 1 namelijk geen ondersteuning meer vanuit Adobe. Dat betekend ook dat er geen beveiligingsupdates meer komen en dat is een serieus probleem voor de veiligheid van uw webshop.

Gelukkig is hier een oplossing voor. Veel developers die met Magento 1 werkte, hebben hun krachten gebundeld. Op basis van Magento 1 hebben ze een "nieuw" systeem geïntroduceerd met de naam OpenMage, of eigenlijk is dit meer een doorontwikkeling onder een andere naam. De overgang naar OpenMage is daarom makkelijk, zonder een grote investering in tijd en geld. Maar u kunt dan wel weer updates krijgen die o.a. de beveiliging van uw webshop op orde houden.

Of u nu tijdelijk nog even veilig door wil met uw huidige webshop tot uw nieuwe webshop klaar is, of nog jaren door wil met de basis die u nu gelegt heeft, OpenMage is daar een goede oplossing voor.

We helpen u graag met de overgang naar OpenMage. Neem daarvoor contact met ons op of lees meer over OpenMage.

OpenMage beheerdersinterface

Een nieuwe webshop met Magento 2

Zoals gezegd bied Magento 2 veel vernieuwingen wat betreft opbouw. Hiermee bent u dus klaar voor de toekomst. Naast veel aanpassingen onder de motorkap heeft Magento 2 ook nieuwe functionaliteiten gekregen. Zoals een compleet nieuwe backend met een verbeterd CMS, verbeterde zoekfunctionaliteit, verbeterde SEO, verbeterd gebruiksgemak op mobiele apparaten, enz.

Magento is daarnaast nog steeds het leidende systeem wat betreft marktaandeel wat u verzekerd van veel ondersteuning en informatie. Magento 2 is dus een uitstekende keuze voor uw nieuwe webshop. De kosten zijn uiteraard afhankelijk van uw wensen maar we kunnen al een Magento 2 webshop opleveren vanaf zo'n € 6999, wat een zeer competitieve prijs is in de Magento 2 markt. Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden of lees verder over Magento 2.

Magento beheerdersinterface

Een nieuwe webshop met Shopware

Hoewel we een zeer competitieve prijs aanbieden voor Magento 2 shops, is de ontwikkeling voor Magento 2 wel complexer geworden dan voor Magento 1. Dit betekend dat we voor dezelfde functionaliteit helaas vaak meer moeten rekenen dan we dat moesten voor Magento 1 webshops. Dit maakt dat Magento 2 niet voor al onze klanten automatisch de beste keus is.

Shopware is in Duitsland inmiddels de populariteit van Magento voorbij gestreefd en is hard aan de weg aan het timmeren in de rest van de wereld om hun marktaandeel te vergroten. Deze populariteit komt niet uit het niets. Met versie 6 inmiddels als weer van dit systeem, hebben ze een goed track record opgebouwd. Het systeem is flexibel, minder complex dan bijvoorbeeld Magento 2, bevat bijna alle functionaliteiten die u ook van Magento gewend was en is makkelijk uit te breiden met meer functionaliteit zowel met kant en klare modules als met maatwerk.

Door de minder complexe opzet van het systeem kunnen we dan ook sneller webshops opleveren in Shopware. Dit zorgt voor lagere kosten zowel initieel als voor het verdere onderhoud. Ook hierbij hangen de kosten uiteraard weer af van uw wensen, maar we kunnen al een Shopware webshop opleveren vanaf zo'n € 2750.

Wilt u meer weten over Shopware neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden of lees verder over Shopware.

Shopware beheerdersinterface producten overzicht

Hulp nodig bij uw keuze?

Wij denken graag met u mee over welke oplossing het best passend is voor u. Neem dus geheel vrijblijvend contact met ons op.

Kantoor AlterWeb