Wat zijn toegestane landen?

Toegestane landen zijn landen waarheen u producten levert. Dit zijn de landen waaruit uw klant kan kiezen bij het afrekenen. Veel Nederlandse webshops leveren bijvoorbeeld alleen aan landen binnen de EU of zelfs alleen binnen de Benelux.

Wereldkaart

In Magento kunt u eenvoudig kiezen naar welke landen u wil leveren.

Landen kiezen

Allereerst moet u inloggen in het Admin Panel van Magento. Daar kiest u voor de menu opties System -> Configuration.

Magento System Configuration

In het configuratie scherm kiest u aan de linker kant voor de het tabblad General. U krijgt dan aan de rechter kant de optie-groep Countries Options te zien. Als u deze opent ziet u de optie Allow Countries met daarnaast een multi-select veld met alle mogelijke landen.

Magento Allow Countries

Hier kunt u uw gewenste landen kiezen door ze aan te klikken. Wilt u meerdere landen (de-)selecteren dan doet u dit door de Ctrl toets in te houden wanneer u klikt. Let dus goed op dat als u een extra land wil selecteren dat u deze ingedrukt houd anders is dat het enige overgebleven geselecteerde land. Maakt u een foutje hiermee en weet u niet meer welke landen er ook al weer geselecteerd waren of is het teveel werk om deze weer allemaal te selecteren? Dan kunt u uw wijziging ongedaan maken door uw browser te verversen (bij de meeste pc's werkt dit door op F5 te drukken maar u kunt ook de ververs knop van uw browser gebruiken). Let op, dit werkt alleen wanneer u de wijzigingen nog niet heeft opgeslagen.