Redis Cache

Om uw Magento webshop razendsnel te maken word er bij ons hostingplatform o.a. gebruik gemaakt van Redis cache. Dit is een manier om veelgevraagde informatie op te slaan in het geheugen (het snelste deel van de server). Op deze manier hoeven uw pagina's niet elke keer helemaal opnieuw te worden opgebouwd op de server maar kan een kant en klare pagina of delen daarvan geladen worden wat grote snelheidswinst met zich mee brengt.

Cache legen

Soms wilt u echter de opgeslagen informatie verwijderen. Bijvoorbeeld omdat u aanpassingen heeft gemaakt en deze niet zichtbaar zijn omdat er nog oude informatie in de cache zit. Dit kunt u op 3 manieren doen.

Binnen Magento

Als u inlogt in het Admin gedeelte van uw webshop gaat u bovenaan in het menu naar de optie System > Cache Management.

Magento Cache

Hier ziet u een overzicht van de verschillende cache types. U kunt hier de gewenste types selecteren en bovenaan kiezen voor Refresh en op Submit drukken. Als u echter alles uit de cache wilt verwijderen kunt u ook rechtsboven op de Flush Cache Storage knop drukken.

Dashboard

Als u inlogt op onze website (rechtsboven vind u een login link) komt u op uw dashboard terecht. Hier kiest u uit het menu voor de optie Hostingaccounts. Hier vind u een overzicht van de verschillende hosting pakketten die u bij ons heeft. Klik op de naam van het hostingaccount waarvan u de cache wilt legen.

Magento Cache legen via het dashboard

In het venster met de titel Hostingpakket ziet u het huidige Redis verbruik en in het venster met de titel Acties ziet u de optie Cache legen. Als u op deze laatste klikt, word uw cache geleegd.

Shell

Bent u niet bekent met het werken met de shell via de terminal of programma's zoals PuTTY? Gebruik dan vooral 1 van de bovenstaande methodes. Bent u wel een technische gebruiker en weet u hoe u moet inloggen? Type dan eenvoudigweg redisflush in uw PuTTY- of terminal-venster en druk op enter. Uw cache word dan voor u geleegd.

Magento Cache legen via de shell