Standaard aantal producten op de productpagina

Afhankelijk van welk thema u gebruikt in Magento kan het zijn dat het aantal producten dat er standaard word toegevoegd aan uw winkelwagen op 0 staat. Als u op de bestelknop drukt, word er wel 1 product toegevoegd maar dit veroorzaakt verwarring en veel klanten zullen de waarde in het veld eerst aanpassen in “1” voor ze op de bestelknop drukken. Dit is een extra onnodige handeling die makkelijk te verhelpen is.

Probleem standaard product aantal Magento

U kunt dit aanpassen door in het admin panel van Magento naar System > Configuration te gaan. Hier gaat u naar het tabblad Inventory onder het kopje Catalog. De waarde die u hier moet aanpassen staat in de groep Product Stock Options en heet Minimum Qty Allowed in Shopping Cart. Er staat een oranje knop met de tekst "Add Minimum Qty" waar u op mag klikken. Vervolgens verschijnen er een aantal velden. Het selectie veld mag u laten staan op "ALL GROUPS" en bij Minimum Qty mag u "1" invullen.

Backend config

Als u nu de instellingen opslaat met de knop rechts boven. Zult u zien dat er op de productpagina, standaard word weergegeven dat er 1 product besteld word.

Oplossing standaard product aantal Magento

Mogelijke problemen die u kunt tegenkomen

Mocht deze wijziging niet het gewenste resultaat hebben dan kan dit aan een aantal dingen liggen:

  • Uw cache moet worden ververst.
  • U heeft instellingen bij het product staan die deze instellingen overschrijven.

Cache verversen

Zoals eigenlijk bij elk probleem is de eerste stap het verversen van de Magento cache. Dit kunt u doen door in het admin panel naar Systeem > Cache management te gaan. Hier selecteerd u alle cache types, zorgt u dat (rechts boven) "Refresh" geselecteerd staat en drukt u op de "Submit" knop. Wacht tot u de melding krijgt dat de cache ververst is en controleer of het probleem nu is opgelost. Als dit niet het geval is kunt u nog proberen of u met de knop "Flush Cache Storage" wel het probleem verhelpt (bij sommige cache systemen zoals Memcached werkt de eerste stap namelijk niet).

Magento cache management

Product instellingen

Een andere oorzaak van het probleem kan zijn dat u bij het product een instelling moet aanpassen. Hiervoor gaat u naar Catalog > Manage Products en kiest u het product waarmee u test. Bij het tabblad Inventory ziet u het veld Minimum Qty Allowed in Shopping Cart. Deze moet op "1" staan. Het beste kunt u hiervoor het selectieveld eronder aangevinken (Use Config Settings).

Hulp nodig?

Als het u niet lukt om met deze uitleg de instellingen te wijzigen of u wilt dit door ons laten uitvoeren, kunt u contact met ons opnemen.