Wat is browser cache?

Om er voor te zorgen dat uw browser sneller werkt bij websites die u al eens eerder bezocht heeft, slaat uw browser onderdelen van de site op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afbeeldingen of CSS. Dit noemen we caching en de plek waar dit opgeslagen word noemen we de cache.

Meestal is dit een goede eigenschap van uw browser maar soms kan het zijn dat u de meest recente versie van alle onderdelen van de website wilt krijgen. En soms kan het zelfs zo zijn dat de website niet meer goed werkt omdat er iets verkeerd is gegaan bij het opslaan in de cache. In die gevallen kunt u de cache legen / verversen.

Met behoud van cookies en browser geschiedenis

De minst ingrijpende manier is om een harde verversing uit te voeren. Bij de meeste browsers kan dit met de toetsencombinatie "Ctrl + F5" op Windows of Linux. Voor de Mac is dit "Cmd + Shift + R".

Grondigere oplossing

In sommige gevallen zal dit helaas niet voldoende zijn en moet u ook andere zaken zoals cookies en andere opgeslagen data wissen.

Clear browser data

In de meeste browsers kunt u dit doen met de toetsencombinatie "Ctrl + Shift + Delete" op Windows of Linux. Voor de Mac gebruikt u "Cmd + Shift + Delete". Hierna zorgt u dat alles geselecteerd is en bevestigd u met de knop met de tekst in de trant van "Clear data", "Clear Now" of iets dat hier op lijkt.