Het uiterlijk van je Webshop

Het ontwerp van uw webshop is het eerste dat uw klanten van u zien. Het is daarom van groot belang dat dit als positief word ervaren. Een goed ontwerp maken voor uw webshop kost veel tijd. Alles moet uniform zijn, bij uw huisstijl passen, overzichtelijk zijn en aanzetten tot aankopen. Niet iets dat uzelf of een designer binnen een paar uurtjes voor elkaar heeft. Dit is één van de redenen dat u ook rekening moet houden met een behoorlijke investering als u dit speciaal voor u zou willen laten maken.

Thema's / templates

Thema / template

Een manier om snel en voordelig een compleet nieuw uiterlijk aan uw webwinkel te geven is het gebruik van een template. Een template is een kant en klaar ontwerp voor Magento webshops dat al helemaal omgezet is naar de juiste bestanden om zo eenvoudig te kunnen installeren.

Dit heeft een aantal voordelen:

  • Lage kosten, een template koopt u al voor minder dan € 60,-
  • Snel, de template is al klaar dus u hoeft niet te wachten op een designer en programmeur
  • U ziet van te voren wat u gaat krijgen, zowel visueel als technisch
  • Gemakkelijk, alles is al voor u gedaan

Maar er bestaan natuurlijk ook nadelen:

  • Je webshop is niet uniek, sommige templates zijn al meer dan 10.000 keer verkocht
  • Hij is niet afgesteld op uw specifieke wensen en doelen
  • Er bestaan veel slecht geprogrammeerde templates waar geen rekening is gehouden met: webstandaarden, verschillende browsers en/of zoekmachine optimalisatie (seo)
  • Er zit vaak extra code in die u niet gebruikt maar uw webshop wel trager maken
Thema's / templates

Advies

Hoe zwaar de voor- en nadelen voor u wegen kunnen wij niet bepalen maar het is altijd goed om deze naast elkaar te leggen voor u een beslissing neemt. Buiten het kiezen voor een template of maatwerk bestaat er ook nog een combinatie van de twee. Veel van onze klanten die kiezen voor een template vragen ons daarop wel nog maatwerk uit te voeren. Zo combineren ze de voordelen van een template met de voordelen van maatwerk. Uiteraard kunnen wij u adviseren bij het nemen van deze beslissing. Ook kunt u ons vragen om een thema technisch voor u na te kijken voor u hem aanschaft.

Bent u benieuwd naar wat er bestaat aan templates? Neem dan eens een kijkje op Themeforest.