Magento en snelheid

Helaas staat Magento vaak niet bekend om zijn snelheid. Dit is jammer en ook niet nodig. Met de juiste hostingomgeving en een ontwikkelaar die weet hoe hij moet omgaan met Magento kan uw webshop razendsnel zijn. Voor beide benodigdheden bent u bij AlterWeb aan het juiste adres.

Waarom een snelle webshop van belang is?

Er zijn veel verschillende redenen waarom een snelle webshop van belang is. De volgende punten zien wij als belangrijkste redenen:

  • Snellere webshops komen hoger in de Google resultaten.
  • In een snellere webshop word meer verkocht per betalende klant.
  • Uw bezoekers houden niet van langzame webshops en verlaten deze eerder zonder aankopen.

Goede redenen om ook uw webwinkel zo snel mogelijk te maken!

Hoe snel is snel?

Snel is een relatief begrip. Als u in de supermarkt 10 seconden moet wachten bij de kassa dan heeft u waarschijnlijk het gevoel snel geholpen te zijn. Als u op een website echter 10 seconden moet wachten tot de pagina geladen is, dan bent u waarschijnlijk zo vertrokken. De vraag is dus hoe snel moet uw webshop zijn.

Relatie snelheid en verkopen

Gelukkig is hier de laatste tijd veel onderzoek naar gedaan. Uit deze onderzoeken blijkt dat als absoluut maximum het laden van een pagina 3 seconden zou mogen duren. 47 % van de bezoekers verlaat de webshop namelijk direct als het langer duurt om uw pagina's te laden. Maar 3 seconden voelt nog steeds als een behoorlijke wachttijd als het om het laden van uw webshop gaat. Google geeft aan dat een website als langzaam ervaren word vanaf 1,5 seconden laadtijd. Ook geven ze aan dat de snelheid meeweegt voor de positie van de zoekresultaten. Wat betekend dat als uw webshop langzamer is dan 1,5 seconden dit nadelige effecten heeft op uw positie in deze zoekresultaten. Als vanaf 1,5 seconden als langzaam ervaren word is er natuurlijk ook een punt dat als snel ervaren word. Uit de verschillende onderzoeken komen hier wat uiteenlopende waardes uit maar de onderzoeken zijn het er over eens dat dit in ieder geval sneller moet zijn dan 1 seconden. Uw klanten komen dan in een flow waardoor er meer aangeschaft word.

Razendsnelle nieuwe Magento hosting

Bij het opzetten van een snelle Magento hostingomgeving (in samenwerking met Exonet) hebben we 1 seconden dan ook als absoluut maximum aangehouden. Maar omdat hosting niet de enige factor is die bepaald hoe snel uw webshop geladen word hebben we er alles aan gedaan om hier zo ver mogelijk onder te zitten. Op deze manier heeft u zelfs een snelle Magento webshop als een van deze factoren niet meewerkt.

Magento hosting

Eén van deze factoren is natuurlijk uw Magento installatie. Er bestaan natuurlijk veel verschillen per Magento installatie. Denk hierbij aan het aantal verschillende webshops dat er gebruikt word, het aantal producten, het aantal en de kwaliteit van extensies, Magento versies, optimalisaties, verschillende caching technieken, enz. Gelukkig hebben we veel verschillende klanten waarvan we de webshops mochten gebruiken om deze te testen bij het opzetten van de nieuwe hostingomgeving.

Bij een vergelijking met onze vorige hosting partner (Byte) hebben we zonder aanpassingen aan de Magento installaties een snelheidswinst kunnen waarnemen van tussen de 25 en 50 %. Afhankelijk van het optimalisatieniveau hebben we laadtijden vanaf minder dan 0,3 seconden gemeten.

Wilt u ook een razendsnelle Magento omgeving?

Wilt u ook profiteren van de snelheid van onze hosting oplossing? Neem dan contact met ons op of bestel direct uw Magento hosting.