Belangrijke update voor Magento

Op 27 oktober 2015 is de vijfde Magento beveiligingsupdate van het jaar verschenen. Deze lost een twaalftal beveiligingsproblemen op. Wat betreft aanpassingen is dit de grootste update van het jaar met ook grote gevolgen voor geïnstalleerde modules van derde. Hierdoor heeft het ook iets langer geduurd om alle webshops onder ons beheer van een update te voorzien en problemen met modules te verhelpen. We hebben ruim 2 dagen hard doorgewerkt maar zojuist is dan ook de laatste webshop van onze klanten van de update voorzien.

Magento Warning SUPEE-6788

Het is van groot belang om altijd de laatste beveiligingsupdate te installeren om zo niet het slachtoffer te worden van een hacker. Als Magento de patch (beveiligingsupdate) vrijgeeft op zijn website is het voor iedereen inzichtelijk waar de beveiligingsproblemen zitten. Ook een hacker met slechte bedoelingen kan hier dan mee aan de slag. Meestal duurt het enkele weken voordat de eerste gehackte webshops waargenomen worden. Dit is voor ons echter geen reden om rustig door te gaan met wat we aan het doen zijn. We maken er een sport van om in een zo kort mogelijke tijd al onze klanten van de update te voorzien, zodat zij in ieder geval niet bij die gehackte webshops horen.

Hulp nodig met de update of gehackt?

Ook als u nog geen klant van ons bent helpen we u graag veilig te blijven of weer te worden. Lukt het u niet om de beveiligingsupdate te installeren? Wilt u net als onze huidige klanten altijd als eerste nieuwe updates ontvangen? Zijn er problemen ontstaan na de update? Of bent u al te laat en bent u gehackt? Neem dan contact met ons op!

Voor meer technische informatie kunt u terecht op de website van Magento.