Gevonden worden met Google

Een mooie webshop met leuke producten hebben is 1. Maar als u niet gevonden wordt, zult u ook weinig verkopen. Met afstand de meest gebruikte manier om u te vinden is het zoeken met Google. Daarom is het van groot belang dat uw webshop hoog in de zoekresultaten naar voren komt.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO, wat staat voor search engine optimization, genoemd) is het optimaliseren van de technische werking van uw website, de teksten op uw site en wat de rest van de onlinewereld over u te zeggen heeft. Zodat uw positie in de resultaten van zoekmachines verbeterd.

Om goed gevonden te worden met Google zijn er een aantal dingen van belang:

  • Uw webshop moet technisch in orde zijn.
  • De webshop moet snel zijn.
  • De teksten van uw webshop moeten goed geschreven zijn.
  • Er moet naar u gelinkt worden vanaf andere websites.
  • Uw aanwezigheid op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Google+.

Magento en SEO

Magento webshops of eigenlijk webshops in zijn algemeen zijn vaak complexe systemen met een veelvoud aan pagina's ten opzichte van een standaard bedrijfswebsite. Dit betekend dat het geen eenvoudige taak is om de eerder genoemde punten allemaal op orde te hebben. Problemen die we vaak tegenkomen zijn o.a.:

  • Templates die steken laten vallen wat technische implementatie betreft.
  • Categorie- en productteksten die niet geoptimaliseerd zijn.
  • Langzame Magento installaties.
  • Weinig of verkeerde links.
  • Geen of slecht onderhouden social media profielen.

Wij kunnen u helpen bij deze of andere problemen die er voor zorgen dat u niet optimaal gevonden word. Samen met u kunnen we zorgen dat potentiële klanten u weten te vinden.

Extra voordeel van zoekmachine optimalisatie bij AlterWeb

In onze ogen betekend goede zoekmachine optimalisatie ook optimalisatie voor uw bezoekers. Deze twee gaan hand in hand. Behalve een betere positie in de zoekresultaten zult u uw bezoekers ook blij maken met deze verbeteringen. En een tevreden bezoeker koopt meer!

Wat kost het?

Dit is een lastige vraag. Wij werken standaard voor een tarief van € 90 per uur maar wat u uiteindelijk kwijt bent is afhankelijk van uw wensen en situatie. Hoe meer concurrentie u heeft en hoe beter deze het voor elkaar hebben, hoe meer moeite u moet doen om een goede positie in te nemen in de zoekresultaten. Ook is het natuurlijk afhankelijk van uw startpunt en van wat u zelf (uiteraard met onze hulp en advies) wilt en kunt doen. Tot slot blijft het altijd een overweging van kosten en baten. Wilt u weten wat wij u zouden aanraden en wat dat zou kosten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Andere zoekmachines zoals Bing, Yahoo, Lycos, DuckDuckGo en Ask

Google heeft in Nederland een marktaandeel van +/- 94%. De eerst volgende zoekmachine (Bing) heeft een marktaandeel van +/- 3,5% en de daaropvolgende (Yahoo!) slechts +/- 1%. Dat maakt het in de meeste gevallen niet echt interessant om ons specifiek op andere zoekmachines dan Google te richten. Gelukkig is het zo dat als uw website geoptimaliseerd is voor Google, deze ook goed gevonden wordt door de overige zoekmachines.

Offerte aanvragen of nog vragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord.